MIM Portal: Domain Object not present

Issue: The domain object representing the domain of the MIM Portal server cannot be found in the domain object list. This domain object is created during the initial installation of the MIM Portal.

Cause: A non-domain account may have been used to run the MIM installation

Resolution: Create a domain object

You have to create a forest object first.

  1. Go to Administration\All Resources\Forest Configuration
  2. Select New Forest
  3. Enter “MyForest”
  4. Click Finish, Submit

Create a domain

  1. Go to Administration\All Resources\Domain Configuration
  2. Select New Domain
  3. Enter “TLK” for Display name, “TLK” for Domain name, Select “MyForest” for Forest
  4. Click Finish, Submit

Delete the Forest

  1. Go to Administration\All Resources\Forest Configuration
  2. Select “MyForest”
  3. Click Delete button

2 thoughts on “MIM Portal: Domain Object not present

  1. Hello, I am taking over an existing installation. I only have one forest to work with but several domains. Under Administration\All Resources\Domain Configuration, the main domain configuration is there but nothing is listed under Forest Configuration. When I type the domain name and try to search or validate, nothing is recognized. If I go to the All Resources\Forest Configuration and attempt to add a new forest, no forests can be found. Any thoughts?

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s